stockholmscupen.org © 2013

Orlångenrundan K1 9/5
Kungsholmens tvåa (K2) 12/5
Brunnsanbataljen 22/5
Djurgården runt 29/5
ÖKS Stafett 4xReimers 6/6
500m dagen INSTÄLLD -
Munken runt 12/6
Öarna runt (K4) INSTÄLLD -
Mälarthon 13/7
SKK:s tvåmannatävl INST -
Kajakorientering NYHET! 6/8
Långloppsmästaren 17/8
Sprintstafetten 21/8
Nyhet! Kärsön runt 28/8
Orlångenrundan (K2) 1/9
Lagtempo 12/9
SADE light 15/9
Tullingetraden 22/9
Kungsholmen runt 28/9

 

 

 

Regler 2013

 

Tanken med Stockholmscupen är att det ska vara enkelt både att tävla och att arrangera tävlingar. Därför försöker vi undvika regler så långt som möjligt och cupens tävlingar bygger istället på sportslighet och heder för att arrangemangen ska fungera.

 

När det gäller poängsammanställningen krävs dock vissa regler och grunden är enkel, ju mer poäng man har desto högre upp i resultatlistan kommer man. 

Poäng får man genom att delta i cupens deltävlingar, både i individuella klasser, besättningslopp och olika typer av lagtävlingar.

 

För att minska beroendet av att få komma med i "rätt lag" eller betydelsen av vem man kör besättningslopp med räknas de tio (10) bästa poängresultaten från årets tävlingar med i slutsammanställningen. Detta möjliggör att man kan konkurera om segern trots att man inte kan vara med på samtliga deltävlingar eller hittar någon att köra K2 med. Skulle det bli lika poäng ifrån de tio (10) bästa tävlingarna, räknas den totala poängskillnaden för att skilja placeringen.

 I cupens sammanställning, finns två klasser; damklass och herrklass. Dessa klasser gäller även för lag, om två (2) eller mer lag anmäls i gällande klass.

 

Poäng för de enskilda solotävlingarna fördelas enligt principen att vinnande dam och herre får 20 poäng vardera, tvåorna får 19 poäng, treorna 18 och så vidare. Alla som tar sig i mål får minst en poäng så det lönar sig alltid att fullfölja loppen! 

I besättningsloppen och lagtävlingarna fördelas poängen enligt principen att alla deltagare i vinnande kanot/lag får 20 poäng vardera oavsett klass. Nästa kanot/lag får 20-x poäng vardera där x=antalet deltagare i varje kanot eller lag. (I K2 t.ex. får vinnarna 20p, tvåorna 18p, treorna 16p o.s.v.)

 När det gäller övriga regler för tävlingarna är det upp till respektive arrangör att fastställa dessa men cupens grundprinciper om sportslighet, säkerhet och att alla typer av kanoter är välkomna i cupen gäller alla tävlingar. När det gäller säkerhet så har alla som deltar i cupens tävlingar ansvar för sin egen säkerhet men det är obligatoriskt att hälpa en medtävlare som hamnat i sjönöd och behöver hjälp.